2023 m. ATVIRAS JAUNIMO CENTRAS ĮGYVENDINO „Tingiu TINGĖTI“ PROJEKTĄ

2023 m. Atviro jaunimo centro projektui „TINGIU tingėti“ įgyvendinti skirtas Šilalės rajono  savivaldybės finansavimas. Pagrindinis „Tingiu TINGĖTI“ projekto tikslas – skatinti Šilalės miesto ir rajono mažiau galimybių turinčių, mažiau motyvuotų jaunuolių įsitraukimą į Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atviro jaunimo centro organizuojamas veiklas, mažinti socialinę atskirtį, lavinti praktinius jaunuolių įgūdžius. Projekto įgyvendinimo metu skatinama Atvirą jaunimo centrą lankančių jaunuolių savanorystė, užtikrinamos saviraiškos galimybės, organizuojant jaunuolių inicijuotas veiklas bei renginius.
Įgyvendinant pirmąją projektinę veiklą, birželio 1-2 dienomis buvo organizuojamas Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atviro jaunimo centro 10-asis gimtadienis. Jubiliejinis gimtadienis prasidėjo naktiniu kino filmu „Traukinys į Busaną 2: pusiasalis“. Birželio 2-ąją pasitikome orientacinėmis varžybomis, kuriose jaunuoliai išbandė vikrumą, greitumą ir sumanumą, o greičiausios komandos laimėjo šaunių prizų. Po varžybų vyko „Pokalbiai su (ne)jaunimu“ su sportininku, kovotoju bei žinomiausiu Lietuvos kikboksininku Dovydu Rimkumi – RIMKENZO. Šventės dalyviai turėjo galimybę sužinoti daugiau apie Dovydo vykdoma veiklą, gyvenimą, jo kasdienybę bei išgirsti daug įdomių faktų apie patį kovotoją.  Po pasikalbėjimų Atviro jaunimo centro lankytojai, savanoriai bei svečiai vaišinosi nuostabaus skonio tortu, kurį padovanojo Šilalės rajono savivaldybės kultūros centras.  Vakaro pabaigoje vyko Jubiliejinė gimtadienio diskoteka.
Liepos 24 d.  Šilalės Atviro jaunimo centro lankytojai drauge su jaunimo darbuotojomis vyko į dviračių žygį – švaros akciją „Tvarkingas piknikas“. 35 kilometrų žygyje neliko nepastebėti spalvingi Šilalės rajono vaizdai. Žygio metu buvo siekiama didesnio jaunimo sąmoningumo ne tik renkant, bet ir rūšiuojant atliekas. Atvykus į nuostabią Didkiemio poilsiavietę piknikavome, žaidėme įvairius žaidimus, susijusius su rūšiavimo tema, vyko diskusija apie rūšiavimo svarbą gamtai.
Rugsėjo 1-ąją – Mokslo ir žinių šventę pasitikome Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atvirame jaunimo centre. Visi apsilankiusieji galėjo dalyvauti Atviro jaunimo centro savanorių organizuojamoje loterijoje. Teisingai atsakiusieji buvo apdovanoti Atviro jaunimo centro įsteigtais prizais. Vakare vyko rugsėjo 1-osios diskoteka, kurią vedė jaunuolis Edvinas Maslauskas.
Rugsėjo 14 d. Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atviro jaunimo centro lankytojai vyko į Ukmergės laisvalaikio centrą. Atvykus į Ukmergės miestą, laisvas laikas išnaudotas produktyviai, aplankytas Ukmergės senamiestis, piliakalnis bei Ukmergės miesto muziejus. Atvykus i Ukmergės jaunimo laisvalaikio centrą  labai maloniai ir šiltai pasitiko Atviro jaunimo centro direktorė ir jaunimo darbuotojai. Pasivaišinus arbata, jaunuoliai turėjo galimybę pabendrauti ir susipažinti su Ukmergės jaunimo laisvalaikio centro veiklomis ir užsiėmimais. Susitikimo metu vyko diskusija apie elektronines cigaretes, jų rūšis ir kilmę, cigarečių daromą žalą sveikatai. Diskusiją moderavo centro direktorė Daiva Pranckevičienė.
Spalio 27-ąją Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atvirame jaunimo centre vyko tradicinis renginys – „Helovino diskoteka“. Jaunuoliai į renginį atėjo pasipuošę savo kurtais kostiumais, diskotekos metu vyko šiurpiausio kostiumo rinkimai.
Lapkričio 11 d. Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos sporto salėje vyko „Naktinis tinklinis“, kurį organizavo Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atviras jaunimo centras. Jau tradicija tapęs tinklinio turnyras sulaukė didelio susidomėjimo. Užregistravus 12-ai komandų iš įvairių miestų ir miestelių – registracija buvo stabdoma. Tinklinio turnyre varžėsi komandos iš Šilalės, Pajūrio, Tauragės, Rietavo, Kvėdarnos ir Jurbarko. Turnyro metu komandos buvo suskirstytos į dvi kategorijas: merginų (6×6) ir vaikinų (6×6). Pasibaigus turnyrui, komandos buvo apdovanotos diplomais, medaliais, taurėmis bei rėmėjų prizais. Projektines veiklas užbaigėme gruodžio 5 dieną,  minėdami Tarptautinę savanorystės dieną.
Projekto veiklos suteikė galimybę jaunuoliams tikslingai praleisti laisvalaikį, didinti fizinį aktyvumą per jaunimui patrauklias, fizinio aktyvumo reikalaujančias veiklas.
Dėkojame visiems prisidėjusiems prie projekto veiklų įgyvendinimo.
Projektines veiklas įgyvendino Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atviras jaunimo centras.
Projektą finansavo Šilalės rajono savivaldybė.
Informaciniai rėmėjai: UAB „Šilalės artojas“ ir VšĮ „Šilalės naujienos“.

Informaciją pateikė Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atviro jaunimo centro jaunimo darbuotoja Karolina Šiaudvytienė.
Nuotrauka Emilijos Aurilienės